Logo [DA-Group']
 
 

MATKUSTAJAINFORMAATIO-
JÄRJESTELMÄT


Matkustajien turvallisuus ja tyytyväisyys ovat tärkeitä tavoitteita julkisen liikenteen toimijoille. Ajotietokone- ja näyttöjärjestelmämme on suunniteltu lisäämään matkustajien matkustusmukavuutta ja -nautintoa.

Julkisen liikenteen kalustoon suunnitellun tietokonejärjestelmän avulla hallinnoidaan tietoja eri laitteissa, kuten kuljettajan ohjauspaneelissa sekä matkustajainformaatio- ja mainosnäytöissä. 

 

da-kuvat15-.jpg

PIKARATIOLINJAAN Näyttö- ja kuljettajaJÄRJESTELMÄT

 

Transtech Oy toimittaa Raide-Jokeri -hankkeeseen kiskokaluston. Alihankkijana DA-Group toimittaa raitiovauhuihin näyttölaitejärjestelmän, näytöt, kuljettajan informaatiojärjestelmän käyttöliittymän ja kameranäytöt.

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raideyhteys korvaa poikittaisen runkobussinlinjan 550:n, joka on Helsingin seudun vilkkaimmin liikennöity bussilinja. Liikennöinnin on tarkoitus alkaa kesäkuussa 2024.

Hanke toteutetaan allianssimallilla Helsingin ja Espoon yhteistyösopimuksen mukaisesti. --Olemme iloisia yhteistyön jatkumisesta DA-Groupin kanssa. HKL:n Artic-raitiovaunuissa käytössä olevat matkustajainformaatiojärjestelmät ja näytöt toimivat hyvin haasteellisissa olosuhteissa. Raide-Jokerin matkustajavaunuihin tuomme myös modernit ja luotettavat laitejärjestelmät. Uskomme yhteistyöllä DA-Groupin kanssa syntyvän erittäin hyvän toimituskokonaisuuden matkustajapalvelutason nostamiseksi, kertoo Transtech Oy:n silloinen toimitusjohtaja Lasse Orre. (9/2019)

 

da-kuvat15-2.jpg

METROJUNIIN INFORMAATIOJÄRJESTELMÄT

 

DA-Group on tehnyt toimitussopimuksen järjestelmistä VR Kunnossapito Oy:n kanssa Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) metrojunien peruskorjaukseen. Sopimuksen kohteena on HKL:n M100- ja M200 -metrojunien videovalvontajärjestelmän ja matkustajainformaatiojärjestelmän toimittaminen.

HKL peruskorjaa 100- ja 200-sarjan metrovaunut. VR-Yhtymä Oy, toteuttajana VR Kunnossapito, voitti HKL:n metrojunien peruskorjaushankkeen. Kohteena on yhteensä 102 metrojunavaunua. Peruskorjauksen tuotantovaihe alkaa vuoden 2019 loppupuolella ja viimeinen peruskorjattu metrojuna on liikenteessä 2023. Perjuskorjauksen tavoitteena on kuljettajan työympäristön parantaminen sekä ilmeen nykyaikaistaminen.

- HKL:n metrojunien peruskorjauksen voitto on meille strategisesti erittäin tärkeä, sillä se on ensimmäinen tämän mittaluokan voitto avoimilla markkinoilla, VR Kunnossapito Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Soini sanoo. Haemme voimakkaasti kasvua myös muusta raidekalustosta ja kilpailutuksen voitto antaa meille tuoreena yhtiönä uskoa, että olemme valinneet oikean tien, ja että VR Kunnossapito tulee myös jatkossa pärjäämään kilpailussa Suomessa ja lähialueilla. (9/2019)

Matkustajainformaatio- ja videovalvontajärjestelmien toimitus VR Kunnossapidolle sisältää mm. kuljettajan käyttöliittymän järjestelmiin, kuulutus- ja näyttölaitteet, sekä videovalvontajärjestelmän kamerat ja tallentimet.

 
 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, pysyt ajan tasalla uusista palveluista, teknologiatrendeistä ja tapahtumista.

 
 
 
x