Logo [DA-Group']
 
Toiminnallinen turvallisuus
 

Turvakriittisten projektien osaaminen korkealla tasolla


Toimimme usealla toimialalla, kuten avaruudessa ja puolustusteollisuudessa, joissa tuotteille asetetut toiminnalliset turvallisuusnäkökohdat sekä laadulliset vaatimukset ovat korkealla tasolla. Kokemuksemme vaativista asiakasprojekteista antaa meille parhaat mahdollisuudet tarjota asiakkaalle ratkaisut turvakriittisten projektien ongelmiin. Hyvä toiminnallinen turvallisuus tuo selkeää taloudellista hyötyä parantamalla tuottavuutta ja vähentämällä riskejä ja käyttökatkoja. 

Turvallisuus on tärkeä tekijä kaikissa sovelluksissa, jotka sisältävät moottoreita, antureita ja ohjelmoitavia logiikoita. Hyvä turvallisuus saavutetaan tunnistamalla riskit ja pienentämällä niitä hyväksyttävälle tasolle. Järjestelmät on suunniteltava turvallisuusperiaatteiden mukaisesti, ja niiden on täytettävä direktiiveissä, standardeissa ja laeissa annetut ehdot.

Toteutamme turvallisuuskriittiset SIL- ja ATEX-ratkaisut sekä muut turvaluokitellut hankkeet. Riskialttiiden prosessien ohjaamiseen ja valvomiseen käytetyiltä laitteilta vaaditaan SIL-luokitusta. Räjähdysvaarallisten tilojen laitteille on asetettu erilliset ATEX-määräykset.

LIIKKUVAN KALUSTON OVIOHJAIN-JÄRJESTELMÄ 

DA-Groupin osaaminen turvakriittisten projektien läpiviennissä on korkealla tasolla. DA-Group valmistaa raitiovaunujen ovien ohjausyksiköitä kotimaiselle Tamwarelle. Tamwaren ovet löytyvät mm. Tampereen uusista raitiovaunuista. Vaunukaluston valmistaja on Škoda Transtech Kainuussa.

Ovien ohjausyksikkö takaa sen, että raitiovaunun ovet aukeavat suunnitellusti pysäkeillä ja pysyvät kiinni vaunun ollessa liikkeessä. Samoin ohjausyksikkö ohjaa ovien automatiikkaa niin, ettei vahingossakaan kukaan voi jäädä ovien väliin niiden sulkeutuessa ja loukata itseään. Jokaista ovea varten raitiovaunun rakenteisiin kytketään kenkälaatikon kokoinen kymmenen senttimetriä korkea metalliboksi, joka sisältää ohjausyksikön sisältämän tietokoneen. 

Turvakriittisillä ratkaisuilla varmistetaan, että laitteen mahdollinen virhetoiminto ei saata käyttäjäänsä tai lähietäisyydellä olevia ihmisiä vaaraan missään tilanteessa, edes mahdollisissa vikaantumistilanteissa. Vaatimuksena on, että laite toimii kaikissa olosuhteissa turvallisesti.Näissä ratkaisuissa DA-Group on askeleen edellä.
 

 

 

Kiinnostuitko -kuvake

Kiinnostuitko?

Lähetä meille viestiä sales@da-group.fi tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkeellamme. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne!

Ota yhteyttä

 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, pysyt ajan tasalla uusista palveluista, teknologiatrendeistä ja tapahtumista.

 
 
 
x