Logo [DA-Group']
 
 

TUTKAJÄRJESTELMÄT SATELLIITTEIHIN

Kaukokartoitussatelliitit ovat tärkeä osa ympäristönvalvontaa. Päivittäisessä toiminnassa hyvin tärkeä on maankäytön seuranta, kuten metsät ja pellot. Isoista katastrofeista, kuten maanjäristyksistä ja tulvista, saadaan synnytettyä tilannekuva.  Viranomaiset pystyivät hyödyntämään Sentinel-1 A:n dataa esimerkiksi huhtikuun 2015 suuressa maanjäristyksessä Nepalissa. Infrastruktuurille aiheutuneiden vahinkojen kartoituksen ja pelastustoiminnan ohjaamisen lisäksi pystyttiin näkemään myös, miten osa vuoristosta oli siirtynyt paikoitellen jopa kahden metrin verran.

Kaukokartoitussatelliiteissa käytettyä SAR-kuvantamista voi käyttää kaikissa olosuhteissa. Tutkakuvaa voidaan muodostaa pilvien läpi ja pimeässä. 

Kehittämiämme ja valmistamiemme suorituskykyisten järjestelmien laitteita ja osia käytetään avaruuteen lähetettävissä satelliiteissa sekämaanpäällisissä sovelluksissa. DA-Groupin asiantuntijat ovat kehittäneet avaruusprojekteihin erilaisia tutkia ja niiden osia. Näitä tutkia on käytetty laskeutumisalusten korkeusmittareina ja maapallon 3D-kaukokartoituksessa. 

DA-GROUP ON OSALLISTUNUT MERKITTÄVIIN tutkaHANKKEISIIN

DA-Groupin suunnittelemia ja valmistamia instrumentteja on taivaalla useita kymmeniä. Ensimmäiset satelliitit kantaen tekemiämme alijärjestelmiä instrumentteineen on laukaistu jo 1990-luvun lopulla, kuten Huygens-luotain. Osoituksena toimittamiemme tuotteiden laadusta on esimerkiksi Sentinel-1 -konstallaation A- ja B-satelliitit. Ne on laukaistu vuosina 2014 ja 2016 ja tuottavat edelleen dataa maapallon kuvantamiseen. Olemme osallistuneet mm. seuraaviin merkittäviin tutkahankkeisiin:

Osallistumalla kansainvälisiin tutkimushankkeisiin varmistumme siitä, olemme alamme kärkeä. DA-Group kehittää seuraavan sukupolven SAR-satelliittiteknologiaa. 

 

space-parts-for-ngsar.png

SEURAAVAN SUKUPOLVEN SAR-KUVANTAMINEN    


Copernicus-ohjelman Sentinel-1 A-, B-, C- ja D-satelliitteihin DA-Group on suunnittelut ja toimittanut tutkajärjestelmän 3D-tutkakuvantamiseen. Synthetic Aperture Radar (SAR) hyötykuorma sisältää suodatinlaitteiston (Mission Dependent Filter Equipment), radioaaltojakeluverkoston (RF Distribution Network), radioaaltojohdinsarjan (SES RF Harness) ja lähetinvahvistusyksikön (Transmit Gain Unit). 

Ensimmäiset satelliitit, Sentinel-1 A ja B, laukaistiin vuosina 2014 ja 2016 vastaavasti. Satelliittien C ja D toimitukset tapahtuvat 2020 - 2022.  

DA-Group kehittää seuraavan sukupolven SAR-satelliittiteknologiaa. 

 

da-kuvat5-mdfe-sentinel1319862585.jpg

SAR rf -suodatin     


ESA:n Copernicus-ohjelman Sentinel-1 A-, B-, D- ja D-satelliitteihin DA-Group on suunnittelut ja toimittanut alijärjestelmiä tutkajärjestelmän 3D -tutkakuvantamiseen. Kuvassa on Mission Dependent Filter Equipment (MDFE). 

Olemme myös tehneet lukuisia tutkimushankkeita suodattimista. RF-suodatinosaamisesta käytetään lisäksi laajamittaisesti maanpäällisissä sovelluksissa. DA-Group kehittää ja valmistaa korkean suorituskyvyn RF-suodattimia vaativiin käyttökohteisiin. Lue lisää »

 

-mg-0160-aukaistuna.jpg

SAR-KALIBROINTI     


Kaukokartoituskuvilta vaaditaan tarkkuutta. Kuvan tarkkuuden saavuttamiseksi tutka täytyy kalibroida. Kalibrointia suoritetaan tunnettuja maaleja vastaan maanpinnalla sekä satelliitissa sisäisesti. DA-Group toimittaa tutkan kalibrointiin tarkoitettuja sisäisiä järjestelmiä. Näiden järjestelmien vaatimukset ovat todella kovia johtuen siitä, että laitteissa olevat virheet näkyvät suoraan kaukokartoituskuvassa.  

Kuvassa näkyy satelliitin kalibrointijärjestelmä avattuna.

 
 

 

 
 

Kiinnostuitko -kuvake

Kiinnostuitko?

Lähetä meille viestiä sales@da-group.fi tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkeellamme. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne!

Ota yhteyttä

 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, pysyt ajan tasalla uusista palveluista, teknologiatrendeistä ja tapahtumista.

 
 
 
x