Logo [DA-Group']
 
 

RadiometRIJÄRJESTELMÄT SATELLIITTEIHIN

Radiometri on laitteisto, jolla mitataan koskemattomalla mittauksella lämpötilaa. Mitattavan kohteen lämpösäteily aiheuttaa radiotaajuista säteilyä, jota mitataan herkällä vastaanottimella. Näitä vastaanottimia käytetään sääsatelliiteissa. Sääsatelliitti kiertää ja skannaa maapallon pintaa ja tuottaa dataa esimerkiksi merenpinnan lämpötilasta, meren jääpitoisuudesta ja suolapitoisuudesta. Näiden tietojen pohjalta voidaan ennustaa säätä ja varautua paremmin erilaisiin sääilmiöihin.

DA-Group toimittaa radiometrejä ja radiometrejen kalibrointijärjestelmiä. Kalibrointilaitteistolla tuotetaan sähköisesti erittäin tarkasti haluttu lämpösäteily, jota käytetään referenssinä mittauksissa. Kehittämämme radiometrin kalibrointilaite varmistaa entistä tarkemman ja luotettavamman mittaustiedon saamisen.

Radiometrien tuoteportfolioomme kuuluvat mm. seuraavat järjestelmät:

 

-dsc0166-syvatty.png

RADIOMETRIN KALIBROINTILAITE


EU:n avaruusohjelman Copernicus Imaging Microwave Radiometer (CIMR) -hankkessa tutkittiin ratkaisuja lämpötilan mittauksen tarkkuuteen. Teoriassa tunnettu fyysisen lämpötilan tuottaminen sähköisesti oli yksi mahdollisuus parantaa mittauksen tarkkuutta. Italialainen OHB oli tunnistanut DA-Groupin osaamisen ja kalibrointi-instrumentti mittalaitteineen toteutettiin yhteistyössä. Laitteistoa on tarkoitus käyttää tulevaisuudessa Copernicus-ohjelman satelliiteissa. Lue lisää

Kuvassa on kalibrointilaite (Active Calibration Cold Load - ACL).

 

da-kuvat14-89-ghz-paalta-taustalla.jpg

89 GHZ:in VASTAANOTIN     


MetOp-SG -satelliitteihin DA-Group on valmistanut radiometirt kahteen eri instrumenttiin: Microwave Sounder (MWS) ja Microwave Imager (MWI). DA-Group kehitti 89 GHz:in radiometrit, joissa on herkkä matalakohinainen vahvistin (Low Noice Amplifier - LNA). Taustalla on yli kymmenen vuoden teknologiatutkimushankkeet, joissa kehitettiin ja käytettiin MHEMT MMIC -teknologioita.

MetOp-ohjelma toteutetaan yhteistyössä EUMETSAT- ja ESA-organisaatioiden kanssa. DA-Group toimii alihankkijana Airbus Defence and Aerospace -konsernille. 

 

da-kuvat11-instrumentti-puhdastilassa-kasissa-lna.jpg

MATALAKOHINAISET VAHVISTIMET (lna)


DA-Group toimittaa avaruuskelpoisia matalakohinaisia vahvistimia (Low Noise Ampliers - LNAs). Vahvistimet perustuvat MHEMT-teknologiaan. Pystymme tarjoamaan vahvistimia instrumentteihin  taajuusalueella 50 - 300 GHz. LNA voidaan kustomoida halutulla vahvistuksella ja sisällyttää tarvittava kanavavalinta suodattimella. Rajapinta muuhun järjestelmään voidaan tarjota asiakkaan valitsemalla aaltoputkikoolla tai standardilla.

Erittäin matalan kohinan vahvistimet: DA-Group voi toimittaa kryogeenisesti jäähdytettyjä vahvistimia. Suoritamme verifiointitestauksen tiloissamme ja meillä on referenssejä toimituksista avaruuteen, esimerkiksi Planck 70 GHz -radiometri. 

 
 

   

 
 

Kiinnostuitko -kuvake

Kiinnostuitko?

Lähetä meille viestiä sales@da-group.fi tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkeellamme. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne!

Ota yhteyttä

 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, pysyt ajan tasalla uusista palveluista, teknologiatrendeistä ja tapahtumista.

 
 
 
x